Ääniateljeen opettajat

Moi! Olen Ääniateljeen Salla, eli Salla Valkeapää, alttolaulajatar ja laulupedagogi Tuusulasta!

Laulupedagogi ja altto (Musiikkipedagogi AMK) Salla Valkeapää

Olen valmistunut laulupedagogiksi Metropolia Ammattikorkeakoulusta kesällä 2010 pääaineenani klassinen laulu. Ammattiopintojeni jälkeen olen päivittänyt aktiivisesti osaamistani sekä klassisen laulun että pop/jazz -laulun osalta. Olen opiskellut myös äänifysiologiaa sekä äänen- ja kehonhuoltoa mm. Kirsi Vaalion ja Maria Svanin kursseilla.

Olen opiskellut myös koulutetuksi hierojaksi Hierontakoulu Atlaksessa Espoossa. Tavoitteenani on lisätä kehonhuollon ja -tuntemuksen osaamistani hyödyntääkseni sitä edelleen laulunopetuksessani.

Tarjoan asiantuntevaa, lämminhenkistä laulunopetusta Tuusulassa sekä etäopetuksena ympäri Suomea yli 17 vuoden kokemuksella aloittelijoista (klassinen ja pop/jazz) aktiiviharrastajiin ja ammattiopiskelijoihin (klassinen). Opetan mielelläni myös lapsia ja minulla on lasten laulunopetuksesta runsaasti kokemusta.

Lue CV:ni tästä linkistä!

Moi! Olen Ääniateljeen Niina, eli Niina Laitinen, sopraano ja laulupedagogi Helsingistä!

Laulupedagogi ja sopraano (Musiikkipedagogi AMK) Niina Laitinen

Olen valmistunut laulupedagogiksi Metropolia Ammattikorkeakoulusta vuonna 2017 pääaineenani klassinen laulu. Merkittävimpiä laulunopettajiani ovat olleet Ritva Laamanen ja Sirkku Wahlroos-Kaitila.

Minulla on opetuskokemusta jo pitkältä ajalta. Olen opettanut kaikentasoisia laulajia aivan aloittelijoista pidemmälle ehtineisiin. Rakastan laulunopetusta ja uusien äänien kanssa työskentelemistä! Parasta on, kun pitkäjänteisen työn tuloksena syntyy oppilaan erityinen, uniikki instrumentti sekä ääni, joka puhkeaa kukkaan oikeanlaisen tekniikan myötä.

Olet tervetullut tunneilleni lähtötasoosi katsomatta. Keskitymme laulutunneilla juuri sinulle oikeanlaisen laulu- ja hengitystekniikan lisäksi laulujen sanomaan sekä musiikin ilmaisuun.


Hei! Olen Ääniateljeen Matti, eli Matti Torhamo, baritoni ja laulupedagogi Tuusulasta! 

Laulupedagogi ja baritoni (Musiikkipedagogi AMK, MuM) Matti Torhamo

Valmistuin laulupedagogiksi Turun AMK:sta 2015 pääaineenani klassinen laulu. Tämän jälkeen tein laulun maisteriopinnot Estonian Academy of Music and Theatressa Tallinnassa, josta valmistuin 2017. Ilmaisua olen oppinut mm. pitkäaikaisesta oopperakuorotyöstä ja tanssiharrastuksesta karnevaalisamban ja muiden tanssien parissa.

Laulu merkitsee minulle astumista suurempaan tilaan, jossa voi vapaasti ilmaista itseään ja löytää oman äänensä. Laulutunnilla voit turvallisesti hakea oman äänesi ulottuvuuksia. Saat konkreettisia neuvoja ja välineitä esim. hengityksen ja ilmaisun vapauttamiseen.


Moi! Olen Ääniateljeen Maria, eli Maria Gertsjak, Helsingissä asuva virolainen laulaja-lauluntekijä sekä laulunopettaja. 

Muusikko, laulunopettaja Maria Gertsjak

Valmistuin Tarton Yliopiston Viljandi Kulttuuriakatemiasta jazzlaulun opettajaksi vuonna 2015 ja Helsinki Metropolia Ammattikorkeakoulusta muusikoksi keväällä 2018. Olen perehtynyt opinnoissani perusteellisesti äänen fysiologiaan, käyttöön ja erilaisiin laulutekniikoihin. En käytä vain yhtä tiettyä laulutapaa vaan olen poiminut taitoni eri opettajilta ja koulutuksista. Vahvuuteni ovat pop-, jazz-, RnB- ja soulhenkinen musiikki, mutta olen pikaisesti perehtynyt myös musikaalin tyyliin.

Vuosien varrella olen antanut tunteja eri ikäisille yksityisoppilaille. Olen opettanut sekä juuri aloittavia pieniä lapsia että kokeneempia aikuisiakin. Opintojeni aikana Virossa olin myös laulun- ja teorianopetuksen sijaisena Viljandin lasten musiikkikoulussa muutaman kuukauden ajan vuonna 2012. Vuoden 2019 syksystä lähtien olen säännöllisesti tehnyt laulunopettajan sijaisuuksia Helsingin Pop & Jazz konservatoriolla, jossa opetan eri ikäisiä nuoria ja aikuisia. 

Minulla on kokemusta myös ryhmien opettamisesta ja olen vuosia osittain ohjannut sekä ollut laulajana a capella -yhtyeissä. Opettamisen lisäksi teen aktiivisesti keikkoja erilaisten bändien kanssa.

Laulamisessa minua kiehtoo eniten se, mitä kaikkea voi saada aikaiseksi kun treenaa säännöllisesti ja oppii hyvää ja oikeaa laulutekniikkaa. 

Opetuskielenä onnistuu suomi, viro sekä englanti.