Laulun ryhmäopetus

Haluaisitko harrastaa laulua matalan kynnyksen ryhmässä?

Syksyllä 2022 aloittaa aivan uusi laulun alkeisryhmä keskiviikkoiltaisin. Tervetuloa mukaan!

Myös vanha ryhmä (alkeisjatko) jatkaa maanantai-illoissa. Ryhmään mahtuu uusia laulajia. Maanantain ryhmä sopii sinulle, jos olet harrastanut laulua aikaisemmin tai olet käynyt laulun alkeiskurssin.

Lauluharrastus tuo iloa, hyvinvointia ja elämyksiä.

Palautteita syksyltä 2021:

”Lauluryhmä antaa rohkeutta ja intoa laulaa vaikka aikaisemmin ei ole uskaltanut kuin yksin lauleskella. Ryhmässä opiskelu on rohkaisevaa. Käydään hyvin koko laulutekniikkaa läpi, ja äänistudion videot hengityksestä  on apuna harjoitteluun. Vaikka pelkäsin omaa ääntäni, nyt uskallan jo  laulaa muiden joukossa.” -Irmeli Valve

”Lauluryhmä jännitti minua alkuun aivan kamalasti, oli todella suuri henkilökohtainen kynnys lähteä (ryhmään) laulamaan, ihan laulutaidottomana. Tunneilla on rento ja iloinen ilmapiiri, niistä on tullut minulle viikon kohokohta. On ihanaa kun vihdoin uskaltaa ja voi laulaa. Enää en ajattele, että laulaminen kuuluu vain luonnonlahjakkuuksille, vaan että kaikki voi oppia käyttämään ääntään tavalla, jota kutsutaan lauluksi. ” -Niina

Aikuisten lauluryhmissä:

-opit käyttämään koko kehoasi laulamisen tukena
-opit hengittämään oikein laulaessa
-opit pitämään huolta koko lauluinstrumentistasi: kehostasi, äänestäsi ja mielestäsi
-pääset laulamaan yhdessä muiden ryhmäläisten kanssa valittuja lauluja
-pääset kokemaan uusia elämyksiä kehittävän ja hauskan harrastuksen parissa

Aikuisten lauluryhmissä opiskellaan laulamisen perusteita, kuten hengitystekniikkaa, laulutukea sekä kehon- ja äänenhuoltoa. Yhdessä tehdään käytännönläheisiä harjoituksia, keskustellaan, ja tietenkin lauletaan yhteisesti valittua ohjelmistoa.

Aikuisten ryhmätunnit eivät sisällä ollenkaan yksilöopetusta, kaikki laulaminen tapahtuu yhdessä ryhmänä. Yhdessä muiden kanssa on helpompaa päästää oma ääni valloilleen ja tunnustella yhteislaulamisen luomaa tunnelmaa ja äänen värähtelyä tilassa!

Laulun iloa kaikille Ääniateljeen tunneilla ja kursseilla!

Laulun alkeisryhmä (ke-illat)

Laulun alkeisryhmä sopii kaikille laulamisesta kiinnostuneille vähintään 16-vuotiaille. Aiempaa kokemusta laulamisesta ei tarvitse olla. Sinun ei myöskään tarvitse kokea itseäsi laulutaitoiseksi: lauluryhmään tullaan oppimaan laulamista. Laulaminen on taito, jota voi kuka tahansa oppia siinä missä mitä tahansa muutakin.

Laulun alkeisryhmä sopii hyvin myös jonkin verran laulua harrastaneille: kaikille, jotka haluavat opiskella laulutekniikan perusteita ja laulaa yhdessä muiden kanssa.

Uusi alkeisryhmä kokoontuu keskiviikkoisin noin klo 19.00 (aika tarkentuu lähemmin) alkaen 22.8.2022. Tunnin pituus 70 minuuttia. Kokoontumiskertoja on yhteensä 15.

Laulun alkeisjatkoryhmä (ma-illat)

Laulun alkeisjatkoryhmä kokoontuu maanantaisin noin klo 18.45 (tarkentuu myöhemmin). Tunnin pituus 70 minuuttia. Kokoontumiskertoja on yhteensä 15.

Jatkoryhmä sopii sinulle, jos olet käynyt aikaisemmin laulutunneilla tai olet osallistunut jonkinlaiseen laulun ryhmäopetukseen tai alkeiskurssille.


Lauluryhmiin mahtuu 6-8 henkilöä. Ryhmä toteutuu mikäli minimimäärä (molemmissa ryhmissä yhteensä vähintään 12 henkilöä) ilmoittautuu. Jos osallistujia on vähemmän, ryhmän niin halutessa voidaan oppitunnit järjestää pienemmän ryhmän hinnoittelun mukaisesti. Pienemmässä ryhmässä on mahdollisuus myös yksilöohjaukselle.

Hintoihin sisältyy joululaulajaiset sekä Ääniateljeen SoivaSinä! -videokirjaston käyttömahdollisuus koko kauden ajan.

Hinta:

270 € (sis. alv. 24 %) / 15 kertaa

Maksu 1-4 erässä toiveidesi mukaan.

Alkeisjatkoryhmää ohjaa laulupedagogi, laulaja-lauluntekijä Maria Gertsjak. Alkeisryhmää ohjaa laulupedagogi, sopraano Niina Laitinen. Tutustu opettajiimme tässä linkissä!

Opetuspaikka: Peltokierrontie 6 B, Lahela (Etelä-Tuusula)

Lämpimästi tervetuloa opiskelemaan laulua Ääniateljeehen!