Ääniateljee

  • Oletko aina halunnut laulaa, mutta et oikein tiedä, miten?
  • Väsyykö, katkeileeko, käheytyykö puheäänesi herkästi?
  • Onko lauluilosi kadoksissa, ja haluaisit löytää sen uudelleen?
  • Oletko saanut huonoa palautetta laulustasi?
  • Haluaisitko kehittää laulu- tai puheääntäsi ja -tekniikkaasi?
  • Haluaisitko löytää uuden kiinnostavan harrastuksen?

TILAA TÄSTÄ MAKSUTON ÄÄNENHUOLTO-OPAS!

Laulua voi opiskella monella tavalla. Tärkeintä on muistaa, että laulamaan oppii laulamalla! Tutkimusten mukaan jokainen voi kehittyä laulamisessa. Jokaisesta ei ehkä tule Voice of Finland- tai oopperatähteä, mutta ihan jokainen voi oppia ilmaisemaan itseään vaivattomammin ja soivemmin laulun kautta. Joskus vain tarvitaan toisen ihmisen apua, ”äänikoutsausta”, jotta ihminen voi vapautua lukoistaan, jotka estävät häntä laulamasta. Äänesi on osa sinua, se on yhtä uniikki kuin sormenjälki!

Olen opettanut laulua jo 16 vuotta. Saman ajan olen laulanut ammattilaistasolla itse. Olen kohdannut monenlaisia ongelmia laulutaipaleellani ja tästä syystä koenkin ymmärtäväni erilaisia ongelmia varsin moniulotteisesti. Olen huomannut, että enimmäkseen ihmiset yksinkertaisesti ovat sitä mieltä, etteivät he osaa laulaa, tai ettei heillä ole lauluääntä ollenkaan. Jotkut taas eivät kykene tuottamaan ääntä kunnolla, se on hankalaa, voimatonta tai tuntuu kurkussa huonolta. Jokainen oppilas, joka on uskaltautunut tällaisista ongelmista ja näkemyksistä huolimatta rohkeasti kokeilemaan erilaisia asioita kehollaan ja äänellään, on edistynyt laulamisessaan. Laulaminen on sekä fyysistä että psyykkistä, eli psykofyysistä, toimintaa! Jos uskallat, opit varmasti.

Säännöllisen ohjauksen ja yksilöllisesti laaditun harjoitusohjelman avulla kehityt nopeasti sekä tekniikassa että ilmaisussa. Meillä jokaisella on omat vahvuutemme ja omat tärkeimmät kehityskohteemme. Etsin tarkasti juuri sinulle sopivat hengitys- ja ääniharjoitteet, ja voimme kirjata ne yhdessä ylös. Voit myös nauhoittaa tuntisi yksityiskäyttöön.

Harjoitusohjelman laatiminen kestää laulajasta riippuen 2-4 kertaa. Harjoitusohjelmaa päivitetään aina tarpeen mukaan. Usein harjoitusohjelma kehittyykin eteenpäin aivan itsestään kun etenet opinnoissasi! ”Hei, nyt voisitkin jo kokeilla tällaista, kun osaat jo tuon!”

Voit valita itse, mitä lauluja laulat. Opettaja antaa myös laulusuosituksia. Lauluäänesi kehittyessä huomaat, minkä tyylinen musiikki sopii juuri sinun äänellesi ja persoonallesi, joten ole rohkea ja kokeile monenlaista! On tärkeää, että pidät lauluista, joita harjoitat. Lauluinstrumentti on psykofyysinen kokonaisuus, joten epämieluisten laulujen laulaminen ei välttämättä tuota toivottua lopputulosta.

Yksinlaulutunteja Ääniateljeessa on saatavana monessa eri pituudessa. Voit valita tunnin pituuden kukkarosi mukaan, tai miettiä yhdessä opettajan kanssa, millainen laulutunnin pituus sopisi juuri sinun persoonallesi ja äänellesi. Tehokkaimmin laulutekniikkaa oppii yksilöopetuksessa, mutta joskus vaikkapa ryhmätunnit etänä ovat kaikista parhain vaihtoehto, etenkin jos kovasti ujostuttaa.

Lämpimästi tervetuloa laulamaan!

Terkuin Ääniateljeen Salla