Ääniateljeen opettajat

Otamme sinut vastaan lämmöllä ja asiantuntemuksella

Moi! Olen Ääniateljeen Salla, eli Salla Valkeapää, mezzosopraano ja alttolaulajatar, laulupedagogi Tuusulasta!

Olen valmistunut laulupedagogiksi Metropolia Ammattikorkeakoulusta kesällä 2010 pääaineenani klassinen laulu. Ammattiopintojeni jälkeen olen päivittänyt aktiivisesti osaamistani sekä klassisen että pop&jazz -laulun osalta. Tällä hetkellä opiskelen italialaista Bel canto -laulutekniikkaa sekä italialaista oopperamusiikkia Belcanto Academyn säännöllisin kurssein.

Olen opiskellut myös äänifysiologiaa sekä äänen- ja kehonhuoltoa mm. Kirsi Vaalion ja Maria Svanin kursseilla. Minulla on lisäksi koulutetun hierojan tutkinto.

Opettamiseni ohella teen säännöllistä työtä vapaana laulutaiteilijana mm. pianisti Laura Kivikosken ja Taidekaupungin kamarimuusikoiden kanssa sekä kamarikuoro St Nicholas Chamber Choir'n riveissä.

Tarjoan asiantuntevaa, lämminhenkistä laulunopetusta Tuusulassa sekä etäopetuksena ympäri Suomea lähes 20 vuoden kokemuksella aloittelijoista (klassinen ja pop&jazz) aktiiviharrastajiin ja ammattilaisiin (klassinen). Opetan mielelläni myös lapsia ja minulla on lasten laulunopetuksesta runsaasti kokemusta.

Minulle tärkeintä laulunopetuksessa on se, että oppias tuntee olonsa hyväksi ja hyväksytyksi sekä äänentuottonsa sujuvaksi ja miellyttäväksi. Minun tunneillani on usein myös hyvin hauskaa.

Salla Valkeapää opettaa Ääniateljeessa klassista laulua ja popjazz-laulun perusteita.
Salla opettaa Ääniateljeessa maanantaisin ja torstaisin.

Hei! Olen Ääniateljeen Laura, eli Laura Pyrrö, sopraano ja laulunopettaja Helsingistä.

Valmistuin musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian laulumusiikin osastolta vuonna 2007. Olen syventänyt osaamistani monilla mestarikursseilla mm. Conservatorium van Amsterdamissa Hollannissa ja Conservatorio Statale Santa Cecilia di Romassa Italiassa.

Pitkä urani esiintyvänä laulutaiteilijana antaa minulle erinomaiset valmiudet jakaa tietotaitoani eteenpäin.

Olen esittänyt kymmeniä ooppera-, operetti- ja musiikkiteatterirooleja mm. Suomen Kansallisoopperassa, Savonlinnan Oopperajuhlilla ja Helsingin Kaupunginteatterissa. Vuonna 2002 voitin ensimmäisen palkinnon Timo Mustakallio -laulukilpailussa.

Tärkeä osaamisalueeni klassisen ja musikaalin lisäksi on jazzstandardit. Olen esittänyt jazzia toistakymmentä vuotta erilaisissa kokoonpanoissa, myös jazzorkestereiden kanssa.

Repertuaariini kuuluu klassisen laulumusiikin, musikaalin ja jazzin lisäksi ranskalaista chansonia, iskelmää ja paljon muutakin! Olen opettanut laulua yli kahdenkymmenen vuoden ajan niin yksityisesti kuin eri oppilaitoksissa. Toimin myös esiintymisvalmentajana, mentorina ja kulttuurituottajana.

Instrumenttina laulu on mielestäni kaikkein ilmaisuvoimaisin ja uniikein – jokainen ääni on aivan omanlaisensa. Opettajana olen kannustava, lempeä ja johdonmukainen. Pyrin mahdollisimman luonnolliseen ja terveeseen äänenkäyttöön. Tunneilleni ovat tervetulleita aivan kaikki vasta-alkajista jo ammattimaisiin laulajiin, bassoista sopraanoihin!

Laura opettaa Ääniateljeessa tiistaisin.

Moi! Olen Ääniateljeen Eevi, eli Eevi Sahimaa, pop/jazz-laulun opettaja ja laulaja Helsingistä.

Opettajana minussa yhdistyvät vahva laulufysiologian tuntemus, oppijalähtöinen asenne sekä lempeä ja empaattinen ote opettamiseen. Jokainen oppilas on minulle arvokas yksilö, ääni ja persoona, jota haluan kunnioittaa. Sytyn ja inspiroidun siitä hetkestä, jossa voin olla opastajana viemässä oppilasta kohti oppimisen hetkeä. Parhaimmat hetket opettajana ovat juuri niitä, kun näen ja kuulen oppilaan oivaltavan.

Valmistuin keväällä 2024 musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta. Opinnoissani olen keskittynyt pop/jazz-lauluun ja laulun pedagogiikkaan. Oma soittohistoriani on lähtenyt klassisen viulun parissa, mutta olen ollut aina aktiivisesti tekemisissä monien eri musiikkityylien kanssa. Rakastankin kaikenlaista musiikkia genrerajoista riippumatta. Opettamisen lisäksi keikkailen itse aktiivisesti eri kokoonpanojen kanssa.  

Vahvuuksien kautta ja oppijalähtöisesti opettaminen ovat itselleni tärkeitä arvoja laulunopetuksessa. Pyrin kuuntelemaan oppilasta ja ottamaan jokaisen huomioon yksilönä juuri kyseisessä hetkessä ja päivässä. Laulaminen on vahvasti kehollinen kokemus, joka on yhteydessä kiinteästi persoonaan ja tunteisiin. Tiedostan tämän herkkyyden oltaessa laulun äärellä ja haluan opettajana olla tietoinen tästä laulunopetuksen puolesta.    

Gradussani syvennyin klassisen- ja pop/jazz-laulun laulutekniikoiden yhteneväisyyksiin ja eroavuuksiin ja koenkin, että omana vahvuutenani on nimenomaan ymmärrys kahdesta erilaisesta laulutekniikasta ja niiden molempien harjoitteluun liittyvistä kompastuskivistä ja hankaluuksista.

Opettajana haluan olla aina oppilaan puolella ja tavoitteeni on saada jokainen oppilas loistamaan hänen oman persoonallisen äänensä kautta.

Laulaja, laulunopettaja Eevi Sahimaa.
Eevi opettaa Ääniateljeessa keskiviikkoisin ja perjantaisin. Syksyn ajan Eeviä tuuraa Helmi.

Hei, olen Ääniateljeen Ana, eli Ana Pilat, laulaja ja pop/jazz-laulunopettaja.

Olen suorittanut jazzlaulun kandidaatin tutkinnon Italiassa vuonna 2021 ja valmistunut musiikkipedagogiksi Jyväskylän Ammatikorkeakoulusta vuonna 2023.

Laulajana olen esiintynyt festivaaleilla ja tapahtumissa erilaisissa jazz- ja maailmanmusiikkiprojekteissa, sekä eri orkestereiden kanssa. Olen myös levyttänyt useita albumeita, mm. Latvian Big Bandin kanssa.

Aloitin laulunopettamisen vuonna 2018 yksityisessä musiikkikoulussa Italiassa. Viimeiset kolme vuotta olen työskennellyt kevytyrittäjänä pitäen sekä yksilö- että ryhmälaulutunteja.

Laulunopettajana olen kannustava, positiviinen, empaattinen ja kokenut. Yhdistämällä akateemiset oppini koulutukseeni School for Uncovering the Voice -koulusta, lähestymistapani sopii kaikille oppilastasoille ja -tarpeille.

Hyödynnän psykologian opintojani luodakseni turvallisen ja yksilöllisen lähestymistavan jokaiselle oppilaalleni. Tällöin laulutunnista tulee lämmin ja turvallinen tila sekä äänenkäytön, että henkilökohtaisen kehityksen kannalta.

Olen onnellinen, kun näen oppilaani innostuneina omasta edistymisestään ja kun he lähtevät tunnilta luottavaisina ja inspiroituneena.

Minulle on tärkeää, että laulaminen tuntuu hyvältä ja että oppilaalle tulee onnistumisen tunne. Haluan oppilaideni löytävän terveen ja vaivattoman tavan laulaa, ja tähän päästään tervettä laulutekniikkaa opettelemalla.

Tunneillani keskitytään myös tulkintaan ja esiintymiseen, ja edistyneempien oppilaiden kanssa myös improvisointiin.

Opettajana ja laulajana olen monipuolinen ja opetan laulutekniikkaa eri rytmimusikiin genreihin kuten jazziin, poppiin, souliin, maailmanmusiikkiin tai musikaaleihin perustuen. Voin opettaa myös italiaksi, englanniksi tai kroatiaksi.

Ana Pilat, laulunopettaja ja Jazz-laulaja
Ana opettaa Ääniateljeessa torstaisin.

Moi! Olen Ääniateljeen Helmi, eli Helmi Hannonen, pop&jazzlaulunopettaja ja laulaja Helsingistä.

Valmistun joulukuussa musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta musiikkikasvatuksen linjalta pääaineena laulu ja rytmimusiikin laulupedagogiikka. Laulua olen opettanut useamman vuoden opintojeni ohella.

Eniten olen opettanut nuoria laulajia, noin 8-22 vuotiaita. Nuorten kanssa työskentely onkin lähellä sydäntä.

Laulunopettajana olen innostava ja empaattinen. Mulle tärkeintä opetuksessa on löytää oppilaan kanssa turvallinen, inspiroiva ja kannustava tila oppimiselle. Tunneilla käydään läpi niin äänenkäyttöön liittyviä peruspalikoita kuin ilmaisua ja oman äänen löytämistä.

Tykkään paljon erilaisista heittäytymisharjoituksista, ja mun kanssa voi opetella vaikka improvisoimaan stemmoja ja erilaisia korukuvioita.  

Mun oppilaat sanovat, että olen kuuntelevainen ja avoin opettaja. Olen selkeä ja järjestelmällinen pitäen huolta siitä, että tärkeintä tunneilla on laulamisesta nauttiminen. Osaan monia lauluun liittyviä harjoituksia, ja oppilaan sanoin opetukseni on konkreettista ja kehittävää. Jokaisen oma persoonallinen ääni saa loistaa mun tunneilla!  

Omalla mukavuusalueella oon jazzin, R&B:n ja popin kanssa. Laulutunneilla opetan genrejä laidasta laitaan, ja olenkin aina valmis laajentamaan musiikkimakua.

Helmi opettaa Ääniateljeessa perjantaisin. Helmi tuuraa keskiviikkoisin Eeviä syyskauden 2024 ajan.

Moi! Olen Ääniateljeen Sini, eli Sini Kaukoranta, pop&jazz-laulun ja pianonsoitonopettaja sekä kuoronjohtaja Helsingistä.

Viimeistelen opintojani Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen osastolla. Olen syventynyt opinnoissani erityisesti pop&jazzlauluun ja sen pedagogiikkaan.

Olen opettanut sekä pop&jazzlaulua että pianoa useita vuosia, lisäksi teen töitä kuoronjohtajana. Päivitän osaamistani aktiivisesti erilaisissa koulutuksissa.  

Opettajana minua kuvataan usein lempeäksi, innostavaksi ja kärsivälliseksi, pyrin kuitenkin aina myös haastamaan oppilastani sopivasti. Uskon, että kuka tahansa voi kehittyä laulajana tai oppia soittamaan pianoa – tunneilleni ovat kaikki tervetulleita lähtötasosta riippumatta.

Laulutunneilla tutustumme uniikkiin ääneesi ja harjoittelemme sen ergonomista käyttöä sekä tulkintaa tyyliin sopivasti. Pianotunneilla voit opetella vaikkapa säestämään itseäsi.

Pyrin löytämään kunkin oppilaan kanssa juuri hänelle toimivan tavan oppia ja harjoitella. Minulle on tärkeää, että tunnille on mukava tulla.

Omaa sydäntäni lähellä ovat erityisesti blues, jazz, soul, musikaalit ja yhtyelaulaminen, mutta tunneilla treenaan mielelläni kanssasi mitä vain pop&jazzlaulun genreä! Pianossa opetan erityisen mielelläni säestämistä ja rakastan aloittelijoiden kanssa työskentelyä.

Sini opettaa Ääniateljeessa tiistaisin.

Hei! Olen Ääniateljeen Matti, eli Matti Torhamo, baritoni ja laulupedagogi Tuusulasta!

Valmistuin laulupedagogiksi Turun AMK:sta vuonna 2015 pääaineenani klassinen laulu. Tämän jälkeen tein laulun maisteriopinnot Estonian Academy of Music and Theatressa Tallinnassa, josta valmistuin 2017.

Ilmaisua olen oppinut mm. pitkäaikaisesta oopperakuorotyöstä ja tanssiharrastuksesta karnevaalisamban ja muiden tanssien parissa.

Laulu merkitsee minulle astumista suurempaan tilaan, jossa voi vapaasti ilmaista itseään ja löytää oman äänensä. Laulutunnilla voit turvallisesti hakea oman äänesi ulottuvuuksia. Saat konkreettisia neuvoja ja välineitä esim. hengityksen ja ilmaisun vapauttamiseen.

Matti opettaa Ääniateljeessa maanantaisin.

Moi! Olen Ääniateljeen Niina, eli Niina Laitinen, sopraano ja laulupedagogi Helsingistä!

Olen valmistunut laulupedagogiksi Metropolia Ammattikorkeakoulusta vuonna 2017 pääaineenani klassinen laulu. Merkittävimpiä laulunopettajiani ovat olleet Ritva Laamanen ja Sirkku Wahlroos-Kaitila.

Minulla on opetuskokemusta jo pitkältä ajalta. Olen opettanut kaikentasoisia laulajia aivan aloittelijoista pidemmälle ehtineisiin.

Rakastan laulunopetusta ja uusien äänien kanssa työskentelemistä! Parasta on, kun pitkäjänteisen työn tuloksena syntyy oppilaan erityinen, uniikki instrumentti sekä ääni, joka puhkeaa kukkaan oikeanlaisen tekniikan myötä.

Olet tervetullut tunneilleni lähtötasoosi katsomatta. Keskitymme laulutunneilla juuri sinulle oikeanlaisen laulu- ja hengitystekniikan lisäksi laulujen sanomaan sekä musiikin ilmaisuun.


Niina opettaa Ääniateljeessa keskiviikkoisin.

"Sallan avulla olen löytänyt laulun ja ilon siitä. Olen aina halunnut laulaa mutta luullut etten osaa, uskalla ja kykene. Nyt lauluharrastus on tuonut paljon iloa elämään ja hyvää oloa synkempinäkin hetkinä."

Katja

"Sini on aivan ihana opettaja. Hän on pedagogisesti erittäin taitava ja hän jaksaa innostaa ja kannustaa jokaista kaikin tavoin. Ja lisäksi hän on vielä hauska ja valloittava persoona, joka levittää ympärilleen hyvää ja positiivista energiaa."

Anna