Ääniateljeen opettajat

Otamme sinut vastaan lämmöllä ja asiantuntemuksella

Moi! Olen Ääniateljeen Salla, eli Salla Valkeapää, alttolaulajatar ja laulupedagogi Tuusulasta!

Olen valmistunut laulupedagogiksi Metropolia Ammattikorkeakoulusta kesällä 2010 pääaineenani klassinen laulu. Ammattiopintojeni jälkeen olen päivittänyt aktiivisesti osaamistani sekä klassisen että pop/jazz -laulun osalta.

Olen opiskellut myös äänifysiologiaa sekä äänen- ja kehonhuoltoa mm. Kirsi Vaalion ja Maria Svanin kursseilla. Minulla on lisäksi koulutetun hierojan tutkinto.

Tarjoan asiantuntevaa, lämminhenkistä laulunopetusta Tuusulassa sekä etäopetuksena ympäri Suomea lähes 20 vuoden kokemuksella aloittelijoista (klassinen ja pop/jazz) aktiiviharrastajiin ja ammattilaisiin (klassinen). Opetan mielelläni myös lapsia ja minulla on lasten laulunopetuksesta runsaasti kokemusta.

Minulle tärkeintä laulunopetuksessa on se, että oppias tuntee olonsa hyväksi ja hyväksytyksi sekä äänentuottonsa sujuvaksi ja miellyttäväksi. Minun tunneillani on usein myös hyvin hauskaa.

Hei! Olen Ääniateljeen Sara, eli Sara Wilén, 
pop&jazz -laulunopettaja Nurmijärveltä. 

Aloitin laulamisen jo ihan lapsena, noin 4-vuotiaana. Lauloin kuorossa sekä siskoni kanssa, ja esiinnyimme erilaisissa juhlissa.

Yläasteella bändikuviot alkoivat kiinnostaa ja perustimme coverbändin, jonka kanssa keikkailimme koulun juhlissa sekä sukulaisten ja tuttujen juhlissa. 16-vuotiaana aloin käymään laulutunneilla musiikkiopistossa.

Lukion jälkeen lähdin opiskelemaan Kajaaniin Kainuun konservatorioon, josta valmistuin muusikoksi pop-jazzlaulu pääaineenani joulukuussa 2013. Konsan jälkeen pääsin opiskelemaan Kuopioon Savonia Ammattikorkeakouluun.

Savonian aikana tein laulunopettajan sijaisuuksia Lapinlahden kansalaisopistolle sekä opetin yksityisesti monia oppilaita opiskelujen ohella.

Savonialta valmistuin vuonna 2018. Sen jälkeen opetin Vaasassa yksilöoppilaita, kuoroa ja vedin myös muskaria.

Opettajana olen lempeä ja sopivan vaativa. Kohtaan jokaisen oppilaan yksilönä ja uppoudun mielenkiinnolla oppilaan vahvuuksiin sekä kehitettäviin asioihin. Tunneillani opetellaan hengitystä, tuen löytämistä, tervettä ja ergonomista äänenkäyttöä. Pyrin aina löytämään kullekin oppilaalle sopivan harjoituksen.

Pop-jazzin genreistä minulle eniten sydäntä lähellä ovat lattarit, erityisesti espanjankielinen musiikki. Vahvuuksiini kuuluvat myös pop, rock, soul ja rnb. Rakastan eri kieliä! 

Moi! Olen Ääniateljeen Sini, eli Sini Kaukoranta, pop&jazz-laulun ja pianonsoitonopettaja sekä kuoronjohtaja Helsingistä.

Viimeistelen opintojani Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen osastolla. Olen syventynyt opinnoissani erityisesti pop&jazzlauluun ja sen pedagogiikkaan.

Olen opettanut sekä pop&jazzlaulua että pianoa useita vuosia, lisäksi teen töitä kuoronjohtajana. Päivitän osaamistani aktiivisesti erilaisissa koulutuksissa.  

Opettajana minua kuvataan usein lempeäksi, innostavaksi ja kärsivälliseksi, pyrin kuitenkin aina myös haastamaan oppilastani sopivasti. Uskon, että kuka tahansa voi kehittyä laulajana tai oppia soittamaan pianoa – tunneilleni ovat kaikki tervetulleita lähtötasosta riippumatta.

Laulutunneilla tutustumme uniikkiin ääneesi ja harjoittelemme sen ergonomista käyttöä sekä tulkintaa tyyliin sopivasti. Pianotunneilla voit opetella vaikkapa säestämään itseäsi.

Pyrin löytämään kunkin oppilaan kanssa juuri hänelle toimivan tavan oppia ja harjoitella. Minulle on tärkeää, että tunnille on mukava tulla.

Omaa sydäntäni lähellä ovat erityisesti blues, jazz, soul, musikaalit ja yhtyelaulaminen, mutta tunneilla treenaan mielelläni kanssasi mitä vain pop&jazzlaulun genreä! Pianossa opetan erityisen mielelläni säestämistä ja rakastan aloittelijoiden kanssa työskentelyä.

Hei! Olen Ääniateljeen Matti, eli Matti Torhamo, baritoni ja laulupedagogi Tuusulasta!

Valmistuin laulupedagogiksi Turun AMK:sta vuonna 2015 pääaineenani klassinen laulu. Tämän jälkeen tein laulun maisteriopinnot Estonian Academy of Music and Theatressa Tallinnassa, josta valmistuin 2017.

Ilmaisua olen oppinut mm. pitkäaikaisesta oopperakuorotyöstä ja tanssiharrastuksesta karnevaalisamban ja muiden tanssien parissa.

Laulu merkitsee minulle astumista suurempaan tilaan, jossa voi vapaasti ilmaista itseään ja löytää oman äänensä. Laulutunnilla voit turvallisesti hakea oman äänesi ulottuvuuksia. Saat konkreettisia neuvoja ja välineitä esim. hengityksen ja ilmaisun vapauttamiseen.

Moi! Olen Ääniateljeen Niina, eli Niina Laitinen, sopraano ja laulupedagogi Helsingistä!

Olen valmistunut laulupedagogiksi Metropolia Ammattikorkeakoulusta vuonna 2017 pääaineenani klassinen laulu. Merkittävimpiä laulunopettajiani ovat olleet Ritva Laamanen ja Sirkku Wahlroos-Kaitila.

Minulla on opetuskokemusta jo pitkältä ajalta. Olen opettanut kaikentasoisia laulajia aivan aloittelijoista pidemmälle ehtineisiin.

Rakastan laulunopetusta ja uusien äänien kanssa työskentelemistä! Parasta on, kun pitkäjänteisen työn tuloksena syntyy oppilaan erityinen, uniikki instrumentti sekä ääni, joka puhkeaa kukkaan oikeanlaisen tekniikan myötä.

Olet tervetullut tunneilleni lähtötasoosi katsomatta. Keskitymme laulutunneilla juuri sinulle oikeanlaisen laulu- ja hengitystekniikan lisäksi laulujen sanomaan sekä musiikin ilmaisuun.

"Sallan avulla olen löytänyt laulun ja ilon siitä. Olen aina halunnut laulaa mutta luullut etten osaa, uskalla ja kykene. Nyt lauluharrastus on tuonut paljon iloa elämään ja hyvää oloa synkempinäkin hetkinä."

Katja

"Olet oikeasti erittäin hyvä opettamaan laulutekniikkaa. Kuulet asioita, kuuntelet, ja neuvot laulutekniikan kehittämiseksi on aina yksilöllisiä. Fiksu ihminen ja se näkyy opetustyössä ja opetuksen sisällössä."

Julia