Pianotunnit


Yksilölliset pianotunnit, alkeet ja vapaasäestys

Pianotunneista iloa tuova ja kehittävä harrastus

Pianotunnit on kehittävä ja hyödyllinen musiikkiharrastus kenelle vain. Voit aloittaa pianonsoiton opiskelun Ääniateljeessa, vaikka sinulla ei olisi minkäänlaista musiikinopiskelutaustaa.

Pianotunneilla harjoitellaan pianonsoiton perusteita matalalla kynnyksellä toiveidesi ja tarpeidesi mukaan. Tunneilla harjoitellaan muodostamaan sointuja ja säestämään niillä laulua, mikä on loistava taito erityisesti laulajalle.

Tunneilla voidaan myös opetella nuotinlukutaitoa. Piano on loistava soitin musiikin teorian opiskelun ja hahmottamisen tueksi.

Pianonsoitto kehittää hienomotoriikkaa ja kognitiivisia kykyjä, ja on monen mielestä loistava tapa nollata pää työ- tai koulupäivän jälkeen.

Ääniateljeen pianotunneilla on aina turvallinen ja välitön ilmapiiri, voit tulla levollisin mielin opiskelemaan pianonsoittoa ja nauttimaan musiikin tekemisestä.

Ääniateljeessa pianonsoittoa opettaa Sini Kaukoranta.

Positiivinen pedagogiikka pianotunneilla

Ääniateljeen pianotunneilla on aina turvallinen ja välitön ilmapiiri, voit tulla levollisin mielin opiskelemaan pianonsoittoa ja nauttimaan musiikin tekemisestä.

Ääniateljeen kaikki opetus pohjautuu positiiviseen pedagogiikkaan, eli huomaamme hyvän, kannustamme, tuemme, kuuntelemme ja opetamme oppilaan omat vahvuudet lähtökohtanamme.

Pianotunneille ei ole myöskään pääsykokeita. Otamme oppilaaksi ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ääniateljeen laulutunneilla saa nauttia laulamisesta.

Lasten pianotunnit

Ääniateljeen pianotunnit sopivat erinomaisesti myös 5-17 -vuotiaille lapsille ja nuorille.

Otamme huomioon lapsen kehitystason sekä henkilökohtaiset tarpeet ja toiveet, kannustaen ja innostaen lasta. On tärkeää, että lapsi saa nauttia soittamisesta.  

Pianotunnit on kehittävä ja hauska harrastus lapselle. Pianonsoitto edistää keskittymiskykyä ja motoriikan kehittymistä antaen lapselle onnistumisen kokemuksia.

Lasten pianotunnit voidaan toteuttaa myös duotunteina.

"Ihanan tehokasta, ytimeen menevää, tarkkanäköistä ja samanaikaisesti rauhallisen lempeätempoista ja opiskelijan omaa tahtia kuuntelevaa opetusta. Kanssasi on turvallista ja oivaltavaa joka oppikerta. On tosi kivaa, että voidaan katsoa aina vähän tilanteen ja tarpeen mukaan juttuja. Ammattitaitosi on aivan timanttista; olet yksi parhaista opettajista, jonka olen elämäni aikana tavannut. Kiitos kun kuuntelet minua niin aidosti, sydämellisesti ja huumorintajuisesti. Luoksesi on aina mukava tulla."

Anonyymi palaute

"Sini on välittävä ja inspiroiva opettaja, jonka tunnille uskaltaa ja kannattaa mennä, vaikka olisi väsynyt eikä kerennyt harjoitella kunnolla. Aina oppii jotakin uutta, myös näin aikuisena."
Anonyymi palaute

Ääniateljeessa voit opiskella pianonsoittoa lukukausioppilaana, ostaa pianotunteja yksittäin tai valita 5 tai 10 kerran pianonsoiton tehokurssin.

Myös pianonsoiton duo-opetus on mahdollista.

Halutessasi voit varata alkuun edullisen tutustumistunnin, jolloin pääset kokeilemaan pianotuntitilannetta joutumatta heti sitoutumaan pidemmäksi ajaksi.

Tehokurssit voi maksaa myös Smartumin, EPassin tai Edenredin kulttuuriedulla. Mainitse maksutapa ilmoittautumisen yhteydessä.
Lukukausiopinnot ovat tavoitteellisia: jokainen oppilas valmistaa yhden kappaleen esityskuntoon asti. Esiintyminen on kuitenkin aina vapaaehtoista.

Pianotuntien lukukausiopintoihin sisältyy kauden oppilaskonsertissa esiintyminen sekä kehon-, äänenhuollon ja laulun videokirjaston käyttö koko kauden ajan.

Tehokurssiopiskelijat voivat halutessaan osallistua oppilaskonserttiin 25 € lisämaksusta, jos tilaa on. Lisämaksulla katetaan tilavuokrakuluja sekä pianistin palkkiota.


Pianotunteja on tarjolla kahdessa eri pituudessa 30 ja 40 minuuttia. Jos olet soittanut pianoa aikaisemmin, voitte sopia opettajan kanssa myös pidemmästä tuntipituudesta.

Lapsille suosittelemme 30 sekä nuorille ja aikuisille 40 minuutin pianotunteja.

Lasten pianotunnit voidaan toteuttaa myös 50 minuutin duotunteina esimerkiksi sisaruksille tai kaveruksille.

Varatessasi pianotunnit sitoudut aina Ääniateljeen sopimusehtoihin.Ilmoittautuminen pianotunneille on aina auki!

Tutustu ja varaa pianotunnit:

Voit myös kysyä aikaa edulliselle pianotuntien tutustumiskäynnille 53 € / 40 minuuttia: aaniateljee@gmail.com

Lasten pianonsoiton tutustumiskäynti on 43 € / 30 minuuttia tai kahdelle 30 € / hlö / 40 minuuttia.

Tutustumistunnin jälkeen voit rauhassa miettiä, miten haluat opiskeluasi jatkaa, vai tuntuvatko pianotunnit sinulle sopivalta harrastukselta.

Ääniateljeessa pianonsoittoa opettaa laulu- ja pianopedagogi, musiikkikasvattaja ja kuoronjohtaja Sini Kaukoranta.