Yksinlaulu

  • Oletko aina halunnut laulaa, mutta et oikein tiedä, miten?
  • Väsyykö, katkeileeko, käheytyykö puheäänesi herkästi?
  • Onko lauluilosi kadoksissa, ja haluaisit löytää sen uudelleen?
  • Oletko saanut huonoa palautetta laulustasi?
  • Haluaisitko kehittää laulu- tai puheääntäsi ja -tekniikkaasi?
  • Haluaisitko löytää uuden kiinnostavan harrastuksen?
  • Haluaisitko löytää lapsellesi kehittävän ja hauskan harrastuksen?
Hyvin toimiva ääni tuo iloa ja hyvinvointia.

Yksinlaulutunnit ovat perinteisin tapa opiskella laulua!

Laulua voi opiskella monella tavalla. Tärkeintä on muistaa, että laulamaan oppii laulamalla!

Tutkimusten mukaan jokainen voi kehittyä laulamisessa. Jokaisesta ei ehkä tule Voice of Finland- tai oopperatähteä (eikä tarvitsekaan), mutta ihan jokainen voi oppia ilmaisemaan itseään vaivattomammin ja soivemmin laulun kautta. Joskus vain tarvitaan toisen ihmisen apua, ”äänikoutsausta”, jotta ihminen voi vapautua lukoistaan, jotka estävät häntä laulamasta.

Äänesi on osa sinua, se on yhtä uniikki kuin sormenjälki!

Olen opettanut laulua jo yli 16 vuotta. Saman ajan olen laulanut ammattilaistasolla itse. Olen kohdannut monenlaisia ongelmia laulutaipaleellani ja tästä syystä koenkin ymmärtäväni erilaisia ongelmia varsin moniulotteisesti. Olen huomannut, että enimmäkseen ihmiset yksinkertaisesti ovat sitä mieltä, etteivät he osaa laulaa, tai ettei heillä ole lauluääntä ollenkaan. Jotkut taas eivät kykene tuottamaan ääntä kunnolla, se on hankalaa, voimatonta tai tuntuu kurkussa huonolta. Jokainen oppilas, joka on uskaltautunut tällaisista ongelmista ja näkemyksistä huolimatta rohkeasti kokeilemaan erilaisia asioita kehollaan ja äänellään, on edistynyt laulamisessaan. Laulaminen on sekä fyysistä että psyykkistä, eli psykofyysistä, toimintaa! Jos uskallat, opit varmasti.”

Ääniateljeen Salla

Säännöllisen ohjauksen ja yksilöllisesti laaditun harjoitusohjelman avulla kehityt nopeasti sekä tekniikassa että ilmaisussa. Meillä jokaisella on omat vahvuutemme ja omat tärkeimmät kehityskohteemme. Opettaja etsii tarkasti juuri sinulle sopivat hengitys- ja ääniharjoitteet, ja voitte kirjata ne yhdessä ylös. Voit myös nauhoittaa tuntisi yksityiskäyttöön.

Voit valita itse, mitä lauluja laulat. Opettaja antaa myös laulusuosituksia. Lauluäänesi kehittyessä huomaat minkä tyylinen musiikki sopii juuri sinun äänellesi ja persoonallesi, joten ole rohkea ja kokeile monenlaista! On tärkeää, että pidät lauluista, joita harjoitat. Lauluinstrumentti on psykofyysinen kokonaisuus, joten epämieluisten laulujen laulaminen ei välttämättä tuota toivottua lopputulosta.

Yksinlaulutunteja Ääniateljeessa on saatavana monessa eri pituudessa. Voit valita tunnin pituuden kukkarosi mukaan, tai miettiä yhdessä opettajan kanssa, millainen laulutunnin pituus sopisi juuri sinun persoonallesi ja äänellesi.

Tarjolla on myös paritunteja esimerkiksi kaveruksille, pariskunnille tai vaikka vanhemmalle ja lapselle. Hauska yhteinen harrastus, joka on myös kukkarolle kevyempi.

Laulunopettajina Ääniateljeessa toimivat Salla Valkeapää ja Eeva Kurenniemi. Meillä molemmilla on pitkä laulunopetusura takana ja toinen samanmoinen vielä edessä! Laulunopetus on aina ollut meille sydäntä lähellä oleva työ. Opetamme positiivisen pedagogiikan filosofian mukaan kannustaen ja innostaen.

Myös lapset ovat tervetulleita laulutunneillemme! Pienille lapsille suosittelemme 20 tai 30 minuutin laulutunteja, mutta vanhemmat voivat valita itse juuri omalle lapsellensa sopivan tuntipituuden. Paritunnit ovat hyvä vaihtoehto sisaruksille tai kaveruksille, tarvittaessa räätälöidään myös tunti kolmelle lapselle. 40 ja 50 minuutin paritunnit sopivat parhaiten pienille lapsille.

Laulupedagogi ja altto (Musiikkipedagogi AMK) Salla Valkeapää
Laulupedagogi ja sopraano (Musiikkipedagogi AMK) Eeva Kurenniemi

Tutustu meihin syvemmin täällä!

Laulutunnille voi tulla kuka vain. Sinun ei tarvitse osata laulaa lainkaan voidaksesi tulla oppilaaksi. Laulutaitoa oppii siinä missä mitä tahansa muutakin taitoa ikään ja taustaan katsomatta.

Opetuspaikka: Peltokierrontie 6 B, Lahela (Etelä-Tuusula)

Katso hinnasto ja ilmoittautuminen tästä linkistä.

Muista tämä: Laulutunnilla ei voi epäonnistua!

Jokaisella meillä on oma uniikki ääni, jota voi jalostaa toimivammaksi ja soivemmaksi. Laulunopettajan tehtävä on ”koutsata” sinua eteenpäin ja auttaa sinua löytämään itsellesi sopivat tavat treenata.

Lämpimästi tervetuloa laulutunneille!

Toivottavat Ääniateljeen Salla ja Eeva